Säkra betalningar med Klarna / Leveranstid 1-3 dagar / Enkla returer

Skötselråd stekhäll | Bydecor | Alltid bra priser
Skötselråd Hällmark Stekhällar


 1. Rengöring: Efter varje användning är det viktigt att rengöra stekhällen ordentligt. Använd en spatel eller stålborste för att skrapa bort matrester och eventuellt bränt fett. Du kan också använda lite vatten och en skurborste om det behövs.
 2. Oljning: Efter rengöring är det bra att olja in stekhällen med en tunn beläggning av matolja för att förhindra att den rostar. Torka av överflödig olja med en pappershandduk.
 3. Förvaring: Förvara din stekhäll på en torr plats för att förhindra rostbildning. Om möjligt kan du använda ett lock eller en duk för att skydda den från damm och fukt.
 4. Undvik att använda tvål: Försök att undvika att använda tvål när du rengör din stekhäll eftersom den kan påverka stekytan och eventuellt ge maten en tvålig smak. Om du måste använda tvål, se till att skölja ordentligt och torka av stekhällen väl efteråt.
 5. Undvik extrem värme: Använd inte höga värmeinställningar som kan skada ytan på stekhällen. Håll värmen på en måttlig nivå för att undvika att den blir för varm.

Genom att följa dessa steg regelbundet kan du hålla din stekhäll i gott skick och förlänga dess livslängd.Bruksanvisning 


Att sköta en stekhäll är ganska enkelt om du följer några grundläggande riktlinjer. Här är en bruksanvisning för skötsel av din stekhäll:

Första användningen:

 1. Innan du använder din stekhäll för första gången, tvätta den noggrant med varmt vatten och diskmedel. Detta kommer att ta bort eventuella tillverkningsrester och förbereda ytan för matlagning.

Efter varje användning:

 1. Låt stekhällen svalna helt innan du börjar rengöra den.
 2. Skrapa bort matrester och eventuellt bränt fett med en spatel eller stålborste medan stekhällen fortfarande är varm.
 3. Fyll en behållare med varmt vatten och använd en skurborste för att rengöra ytan noggrant. Du kan också använda en mild diskmedel om det behövs.
 4. Skölj av stekhällen med rent vatten för att ta bort eventuella tvålrester.
 5. Torka av stekhällen ordentligt med en handduk för att förhindra rost.

Periodiskt underhåll:

 1. För att förhindra rost, olja regelbundet in stekhällen med en tunn beläggning av matolja efter rengöring och torkning.
 2. Förvara din stekhäll på en torr plats när den inte används. Om möjligt, täck den för att skydda den från damm och fukt.

Viktiga tips:

 1. Undvik att använda tvål för ofta eftersom det kan påverka stekytan och ge maten en oönskad smak.
 2. Använd inte extremt hög värme eftersom det kan skada ytan på stekhällen. Håll värmen på en måttlig nivå för bästa resultat.

Genom att följa dessa riktlinjer regelbundet kan du hålla din stekhäll i gott skick och njuta av långvarig användning.